7 i 8 września brałam udział w Targach Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKE-POL 2013 w Lublinie. Miałam okazję zobaczyć nowoczesne piece, mieszarki, komory chłodnicze i automaty do pakowania wypieków. Była także okazja do spróbowania chlebów, pączków, lodów, czekoladek, drożdżówek, gofrów i ciasteczek.
Moją uwagę przyciągnęła technika zdobnictwa w oparciu o czekoladę, karmel, marcepan oraz dekoracje w stylu angielskim. Prezentowali się mistrzowie cukiernictwa tacy jak: Iga Sarzyńska, Marta Truskolawska, Michał Konar oraz Stefan Okuła.
Wkrótce w Warszawie odbędą się najważniejsze Targi Cukiernicze i Lodziarskie EXPO SWEET 2014. Mam nadzieję, że mnie tam nie zabraknie.
{AG}phocagallery/bakepol2013{/AG}